Eticaret Paketi Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
İnternet, Öğrendiklerim

Eticaret Paketi Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Online Satış yapmaya karar verirken herkes adam akıllı firma araştırması yapar. Bu esnada elbette ki bu sektörde iyi reklam referansları sağlam olan firmalar arasından seçim yapılıp bir tanesi ile anlaşılır. Eğer kaliteli bir firma ile anlaşılmamışsa o zaman durum daha vahimdir. Öncelikle şunu söyleyeyim bu bir yanlı yazıdır. Müşterilerin eticaret yazılımı yapan firmalara karşı nasıl davranmaları gerektiğine dair bilgilendirme içerir.

Henüz çömezlik döneminizde firma ile görüşüp ben şu ürünü şu özellikleri alacağım dediğinizde firma sizi bağlamak için elinden geleni yapar. Diğer firmalara oranla farkını belirtir ücret bakımından da sağlam bir indirim yapabilir. Eğer pazarlığını iyi bir şekilde atarsanız.

En başta her şeyi not alırsınız yazılım firmasından istemek için. Siz ne kadar not alırsanız alın mutlaka bir şeyleri unutursunuz. İlkte parayı da verdiniz bir kere sizden çıktı ne yapmak lazım? Hemen arayıp durumu ileteceksiniz tabi. “Merhaba ana sayfada flash menü olmasını istiyorum klasik her yerde kullanılan varya ondan olsa kafi” Cevap şuna benzer olacaktır. Evet efendim yapabiliriz ücreti 250 Dolar + Kdv Tamamda nasıl olur bunu sıfırdan yazmayacaksınız ki Google’da aratsam kodunu bulurum ben bunun. Hem yazılım paketinin neredeyse ¼ fiyatı çok pahalı bu dediğinizde. Başka bir şey yapamayacaklarını hemen iletirler.

Çünkü firma artık seni kıskacına almıştır. Yapacak hiçbir şey yoktur. En başta sürekli sorduğun soruların haddi hesabı olmayan telefonlarının acısını çıkartacak. Köprüyü geçene kadar misali bilmem anlatabildim mi. Maalesef bu şekilde. Peki bunu ücretsiz mi yapsınlar? Elbette ki hayır. Ama astronomik rakamlarla değil. 100 tl astronomik rakam mıdır? Yapacağı şey küçükse astronomik rakamdır arkadaşım. Sosyal medya paylaş butonlarını eklemek 100 tl olamaz.

Peki bu durumda ne yapmalıyız?

Öncelikle çok sağlam bir araştırma yapmalıyız firma ile kurumsal bir şekilde ciddi ciddi oturup konuşulmalıdır. Biz şunları şunları istiyoruz ama şunları da istersek ne kadar olur şeklinde. Önceden nabzını yoklamak lazım. Eğer bu işi ciddiye alıyorsanız parayı esirgemiyorsanız hemen şunu söyleyeyim hazır bir eticaret paketini bir yazılımcıya editlettirip koduna sizin ılaşabileceğiniz ve sunucusunu sizin karşılayacağınız bir siteme kurun. Sonradan yazılım firmasına gebe kalmamak için.

Çünkü yazılım firması istediğiniz bir isteği parayla karşılayacak kodunu da vermeyecek. Bu şu demek oluyor.”Kardeşim ya bana para vereceksin yaptıracaksın ya da yağmayacaksın.” Adamlar öyle bir sistem kurmuş ki evet demeye en yakın durumda bırakılıyor müşteri.

Diyelim ki para kısmı sorun değil. Kardeşim parayı basarım işimi yaptırırım mantığındasınız. Böyle düşündüğü halde mutsuz olan müşteriler bile var. Firmanın yeterli destek sağlayan adamının olmaması ve olan adamların isteğinizi karşılayacak donanımına sahip olmaması. Bunların bütün örneklerini yaşadım. Bu kısım içinde telefonlar destek ya da ticket desteğinin olup olmadığı daha önceden belirlenir ve yazılım firmasının çalışan sayısı yoklanır.

Referansları Arayın mesela. Bir firma buldum sınırsız trafik vb. imkanlarının olduğundan bahsediyordu. Yaklaşık olarak 10 tane müşterisini aradım ama ummadığım kötü yanları ile karşılaştım.

Kısaca firma araştırılmalı. Araştırma olumluysa bir de referanslar yoklanmalı sonra ne istediğimizi ve neler isteyeceğimizi başta firmaya iletmeli fiyat tarifesi öğrenilmeli. Uyanık olmalı sonra köprüden geçtikten sonra çok geç olabilir.

Rate this post

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir