Instagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Eğer yalnızca Instagram’ın son görülme özelliğini kapatmayı öğrenmek istiyorsanız lütfen en alt paragrafa geçin. İstemiyorsanız genel kapsamda mecrayı yorumlayalım diyorum.

Son yılların en gözde sosyal medya platformu Instagram, her ne kadar Facebook’a ait olsa da boynuzun çoktan kulağı geçtiğini söyleyebiliriz. Sahi Facebook’u bu konuda takdir etmek lazım. Satın aldığı platformu hiç bozmuyor evet güncelliyor ama o ince çizgiye dokunmuyor. Hani bir mekan sahip değiştirdiğinde eski tadı kalmadı deriz ya işte onun gibi bir şey bu da. Özüne dokunmadan geliştirmek gerçekten ayrı bir meziyet. Whatsapp’ın ve Instagram’ın Facebook’a ait olduğunu hala bilmeyenler var. Satıldığı gün gündemi takip etmeseydik belki bizler de bilmiyor olabilirdik. Bence bu da ayrı bir başarıdır.

Kullanıcı yoğunluğu hangi mecraya yöneliyorsa o mecra ister istemez klasik özellikleri barındırmaya başlıyor. Biliyorsunuz yakın zamanda Instagram’a görüntülü arama özelliği geldi. Biraz alakasız gibi oldu ancak bir şekilde kendini güncellemeli ve farklılaşmalıydı ancak bence beklenen özellik görüntülü arama değildi.İnsanları bir yerde tutmak hele de bu çağda oldukça zor kolay sıkılıyor ve kolay pes ediyoruz. Bu düzende Instagram da biter hatta onun yerine başka bir mecra gelir ve o da tükenir. Bunun için benzer özelliklerden ziyade benzer olmayan patentli özellikler gelmeli diyorum. Neden mi patentli çünkü snapchat patentli olsaydı bugün instagram story böyle olmazdı. Burada bu patentin kapsamını bilemiyorum. Uzmanlığı patent üzerine olan birileri varsa yorum kısmından aydınlatsın lütfen.

Konuyu daha fazla dağıtmadan Instagram Son Görülme Özelliği mevzusuna geçelim.

Instagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Facebook Mesenger ve Whatsapp gibi platformlarda da benzer özellikler var biliyorsunuz. Son görülme, az önce aktifti gibi aynı mevzu da Instagram’da son görülme şeklinde. Kapatması oldukça basit burada dikkat etmeniz gereken şey güncellemelerden sonra kontrol etmek. Instagram ve benzer uygulamalar gizlilik ayarlarını güncellemelerden sonra sıfırlıyor ve kullanıcı da nasılsa ayarları yaptım diye üzerine durmuyor ve bu şekilde bilginiz dışında işlem yapılıyor.

Son görülmenin nasıl olduğunu yukarıdaki ekran görüntüsünden anlayabilirsiniz.

Bu özelliği kapatmak için de Instagram ayarları kısmından Seçenekler Gizlilik ve Güvenlik kısmından Hareket Durumuna girerek kapatabilirsiniz.

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir