Çelik, ‘’Zamanı İyi Kullanın’’
Öğrendiklerim

Çelik, ‘’Zamanı İyi Kullanın’’

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin düzenlemiş olduğu “Habercilikte Fark Yaratmak” adlı söyleşi programının konuğu Posta Gazetesi yazarı ve CNN Türk Program sunucusu gazeteci Hakan Çelik oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi Halitpaşa Yerleşkesi’nde “Habercilikte Fark Yaratmak” adlı söyleşiyi gerçekleştiren Çelik, meslekte İstikrarın çok önemli olduğuna vurgu yaparak, ‘’23 yıldır TRT Radyo’da program yapıyorum. Eskiden bir konuyu çok iyi bilmemiz gerektiği söylenirdi. Şimdi ise bir konuyu bilmemiz yeterli değil birçok konuyu çok yakından takip etmeliyiz. Hayatla her anlamıyla ve bütün boyutlarıyla ilgilenmemiz gerekli. İyi bir haberci olmak için hukuk, ekonomi, dış politika gibi konuları bilmek gerekir. Mühendislik okumadım ama mühendislikle alakalı bir konuyu oturup tartışabilirim. İlgi ve meraklı olmalısınız değilseniz işiniz zor’’ diye konuştu.

‘’Bir Konuyu Bilmiyorum Deme Şansımız Yok’’

25 yıllık gazeteci olduğunu da dile getiren Çelik ‘’Daktilo gazeteciliğinden geliyorum. Bir fotoğrafı bir yere göndermek bazen bir gün sürerdi. Kanallara programlara ücretsiz olarak erişimimiz var lütfen bunları iyi kullanın. Türk insanının en önemli problemlerinden biri zamanı kötü yönetmektir. Lütfen bir yere zamanında gidin arkadaşlar. Randevunuza tam zamanında gidin. Fark oluşturun.

Artık bir konuyu bilmiyorum deme şansımız yok. Çünkü çok büyük bilgi havuzu mevcut. Zaman çok hızlı geçtiği için zamanı çok iyi değerlendirmemiz gerekli’’ dedi. Yabancı dil konusunun önemini de anlatan Çelik, mutlaka yabancı bir dil öğrenmeli diyerek, konferansa katılan yabacı uyruklu öğrencilerle konuştu.

‘’Bilginin Kutsallığına İnanıyorum’’

‘’Hepimiz rekabet ortamındayız. Türkiye’de yaş ortalaması otuz sizin yaptığınız işi yapmaya çalışan o kadar çok insan var ki.  Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve ODTÜ gibi üniversitelerin öğrencileri ile rekabet etmek zorundasınız’’ diyen Çelik daha sonra şunları söyledi:

‘’İlgi alanlarınızın spektrum olarak genişliği sizin entelektüelliğinizi ortaya koyar. İlle de hukuk mezunuyuz diye avukatlık yapmak zorunda değiliz. Üniversiteler sadece belli bir misyon sağlıyor. Gerisi tamamen size bağlıdır. Türkiye çok kalabalık bir ülke. Yaptığınız iş ne ise onu en iyi şekilde yapmalıyız ya da başka birinin yapmadığı bir işi yapmalıyız. Çalışmak lazım merak etmek lazım.’’

‘’Haber Varsa Bu Haberi Vereceğiz, Gözardı Edilemez’’

Konferans sonunda üniversite öğretim üyelerinin “Gündemi nasıl belirliyorsunuz? Haberleri seçiyor musunuz ya da siz mi gündem oluşturuyorsunuz?” sorularına muhatap olan Çelik, “Haber varsa bu haberi vereceğiz. Göz ardı edilemez. Hükümete yakın ya da uzak bir şekilde habere devam edilir. Sabah gazeteye koyduğunuz bir haber artık bir önceki gün çıkıyor. Ertesi gün konuşturmak istiyorsa eğer gazete kendini, bir fark oluşturmalı’’ diye cevap verdi. Konferans İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Pr. Dr. Atilla Girgin’in plaket takdimi ile sona erdi.

İAÜ/ Alay ONAY

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir